virtuele maagband

Hypnoband, de revolutionaire virtuele maagband

Binnen de hypnotherapie is de virtuele maagband inmiddels een ruim bekend begrip geworden. 

Hypnotherapie Horst aan de Maas is officieel virtueel maagband consulent en heeft de volledige licentie tot het gebruik van de originele procedure en al het ondersteunende materiaal.

Een uniek concept voor extreem overgewicht

Bijna een jaar lang werd er door het HypnoseCentrum Nederland gewerkt aan het reeds bestaande concept van de virtuele maagband. Het gevolg is dat na uitvoerige tests en onderzoek het gehele  concept opnieuw ontwikkeld is. De doorontwikkeling van de virtuele maagband resulteert in een hoger slagingspercentage bij mensen met (extreem) overgewicht.

Voor wie is de virtuele maagband geschikt?

De virtuele maagband is niet geschikt voor iedereen! Natuurlijk is geen enkele methode toepasbaar op ieder mens. Mensen verschillen van elkaar en ook de eetgewoonten zijn bij iedereen anders. Lees deze pagina eens aandachtig door en trek zelf je conclusies.

Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling door Hypnotherpie Horst aan de Maas. Hierbij worden er meerdere factoren afgewogen en op deze wijze wordt bepaalt of een virtuele maagband mogelijk geschikt is voor jou. Daarom is het van belang om eerst een gratis intakegesprek te boeken zodat je meer duidelijkheid hebt voordat je hiermee aan de slag gaat.

Bedenk ook, dat als de virtuele maagband niet geschikt is voor jou persoonlijk, dat er meerdere mogelijkheden zijn met directe hypnose die leiden tot het behalen van jouw persoonlijk doelgewicht.

Vooraf informeren voorkomt teleurstellingen!

Virtuele maagband, wat is dat?

Op bewustzijnsniveau kennen we het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn maakt dit echter geen verschil. Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose, zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Dit resulteert in een vol gevoel nadat je wat gegeten hebt. Dit volle gevoel zorgt er weer voor dat je geen zin meer hebt om iets te eten waardoor je dus minder eet. Dit heeft tot gevolg dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor vetreserves aangesproken worden en je dus zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring wordt de maag, en daarmee de maaginhoud, geringer. Je kunt dus niet meer die hoeveelheden eten die je gewend was. Het is dan ook in het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten.

Het voorkomt echter niet dat je vaker gaat eten en zo toch teveel calorieën binnenkrijgt. Mensen die gedurende de dag vaak snoepen of tussendoortjes eten of die veel suikerhoudende frisdrank tot zich nemen, doen er goed aan om na te gaan of een virtuele maagband wel een oplossing zal bieden. Voor zogenaamde emotie-eters zijn er betere, alternatieve methoden die toegepast kunnen worden om persoonlijke doelstellingen te halen.

De virtuele maagband, de afweging in jouw persoonlijke situatie (BMI > 30)

Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband indien jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Aan de virtuele maagband zijn géén risico´s verbonden zoals dit mogelijk bij een operatie wel het geval is. Het is een veilige methode die echter alléén werkt indien je voldoende gemotiveerd bent.

Indien we er samen uit zijn, dat je er klaar voor bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.

Hoe werkt het in de praktijk?

Heb je gekozen voor de virtuele maagband, dan doorloop je een volledig  traject. Het traject bestaat uit 4 behandelingen waarbij je tussendoor structureel opdrachten uitvoert die in het werkboek omschreven zijn. Het traject bestaat uit de volgende stappen:

1e consult:

Bij het 1e consult vindt er een uitvoerig intake gesprek plaats. Hier wordt duidelijk aangegeven wat je mag verwachten maar ook vooral wat ik van jou verwacht. Het werkboekje wordt doorgenomen en samen stellen we de doelen voor het tweede consult. Aansluitend vindt de eerste hypnose-sessie plaats met als doel je te laten wennen aan het fenomeen hypnose. Daarnaast is dit een voorbereiding op wat er komen gaat.

2e consult:  (ná 2-3 weken)

Bij het 2e consult gaan we  bespreken welke opdrachten vervuld zijn en worden nieuwe opdrachten geformuleerd. In de tweede behandeling wordt de virtuele maagband aangebracht waarbij er een simulatie plaatsvindt van een echte operatie, dit om de gegeven suggesties goed te verankeren in het onderbewustzijn.

3e consult: (ná 4-5 weken)

Tijdens deze afspraak worden de resultaten tot dan toe doorgenomen, worden opnieuw opdrachten geformuleerd en vindt in een sessie het bijstellen van de virtuele maagband plaats.

4e consult: (ná 4-5 weken)

In het 4e consult wordt vooral ingegaan op de reden waarom iemand overgewicht had. Deze bronaanpak zorgt ervoor dat er geen compensatiegedrag gaat plaatsvinden. Om alle sessies goed te verzegelen vindt er uitleg plaats van de thuissessie die na de laatste behandeling gebruikt dient te worden.

Ook ná de laatste behandeling is Hypnotherapie Horst aan de Maas tot redelijke termijn beschikbaar voor het geven van persoonlijke adviezen.

  • Kosten voor het complete pakket van 4 sessies €699,- (incl. btw)

Neem contact op met Hypnotherapie Horst aan de Maas voor een gratis intake